Versterk je intuïtie

Naast onze vijf zintuigen als smaak, zien, horen ruiken en voelen, hebben we een zesde zintuig: intuïtie.

Bij de meesten van ons is intuïtie naar de achtergrond verschoven in onze vroege kinderjaren. Als we dingen voelden op subtiele energieniveaus, werd ons regelmatig verteld dat het niet echt was. Het was maar “verbeelding”. In de loop van de tijd werd het rationele denken steeds meer gewaardeerd en verbeelding ondergewaardeerd. Steeds meer mensen verloren hierdoor hun natuurlijke contact met hun zesde zintuig.

De positieve kant van dit alles was dat het ruimte creëerde voor de mensheid om zijn intellect te ontwikkelen. Aangezien we ons intellect volledig ontwikkeld hebben, is de tijd gekomen om ons gevoel weer op waarde te laten schatten. Het is tijd om weer in balans te komen met al onze capaciteiten. En dit betekent herkennen, ontwikkelen en gebruik maken van ons zesde zintuig.

– Erken dat je verbeelding echt is. Verbeelding is een gevoelskwestie en een creatieve tool. Het is een belangrijk onderdeel van ons zesde zintuig. Kun je iets bedenken wat ontwikkeld is dat niet eerst in de vorm van verbeelding in iemands hoofd is ontstaan?
– Maak een intentie om je intuïtie te ontwikkelen. Zeg eenvoudig tegen jezelf dat het belangrijk is voor jou. Als er een deur open gaat welke je helpt bij het ontwikkelen van je intuïtie, loop dan door deze deur.
– Leer aandacht te schenken aan de kleine fluisteringen die in je opkomen in je achterhoofd. Dingen als “neem een paraplu mee vandaag” of “bel even om de afspraak te checken voordat je de deur uitgaat.” Normaal gesproken als we deze kleine fluisteringen ontvangen, verplaatsen we ons naar onze rationale geest en vragen om een besluit te nemen. Bijvoorbeeld als je het seintje krijgt om de paraplu mee te nemen, is het een gewoonte om even naar buiten te kijken om te zien of er regen in de lucht zit. Als dat niet zo duidelijk zichtbaar is of van tevoren voorspeld, negeren we onze intuïtie en laten onze paraplu thuis.
– Houd een dagboek bij van de ingevingen die je iedere dag krijgt en noteer hoeveel ingevingen het bij het juiste eind hadden. Het belangrijkste doel is om je te bemoedigen om er aandacht aan te schenken. Daarnaast kun je zien hoe vaak de ingevingen op je pad je geholpen hebben om op tijd de juiste beslissing te nemen.
– Overleg regelmatig met andere mensen die de intentie hebben om hun intuïtie te ontwikkelen. Je leert sneller als je ervaringen kunt delen en uitwisselen met elkaar.
– Mediteer dagelijks. Dit helpt om meer alert te zijn op de ingevingen die je op je pad ontvangt.
– Volg cursussen om te leren om je intuïtie te ontwikkelen. Hoe meer kennis je hebt, hoe sneller je vooruit gaat.

Hou in gedachten dat je zesde zintuig een natuurlijke gave is. Er is niets ongewoons of vreemds aan. Het is geen talent dat slechts enkele speciale mensen bezitten. Iedereen kan zijn intuïtie ontwikkelen. Volg cursussen, schenk er aandacht aan en oefen, oefen en oefen.

Om je te helpen bij dit proces zal bij Ont-moet Jezelf binnenkort de workshop “Versterk je intuïtie” gegeven worden. Kijk voor de exacte data op onze Facebookpagina