BRAIN TRAINING

Stop met piekeren, kom Brain trainen

In de huidige maatschappij worden we geleefd. Mensen komen tijd te kort om echt te ontspannen en de dagelijkse sleur van werk en verplichtingen te ontvluchten. Stress en hectiek hebben de overhand en we vervuilen ons brein steeds meer door TV, telefoon en Social media.

Met de Brain training methode kun je direct in korte tijd een staat van ontspanning bereiken waarbij alles wat er in de buitenwereld speelt even vergeten wordt.

Brain trainen gaat met behulp van een zogenaamde Mind Machine. Deze kun je zien als een soort MP3 speler die werkt op basis van licht- -en geluidssignalen – ook bekend als brainwave. Door middel van een hoofdtelefoon die geluid en een relaxbril die lichtsignalen geeft kan een diepe mate van ontspanning bereikt worden. Het principe is simpel, maar uitermate doeltreffend.

Meditatie beoefenaars gebruiken de Mind Machine ook om een nog diepere staat van meditatie te bereiken. Maar voor het simpel creëren van een rustmomentje waarbij je je even volledig kunt afsluiten van de dagelijkse beslommeringen en afleidingen, biedt dit apparaat oneindig veel mogelijkheden. Voel je onrust, ben je nerveus, slaat het piekeren toe en lukt het je niet te ontspannen? De Mind Machine helpt je binnen 20 minuten volledig te ontspannen. Je reset je hersenen als het ware en kunt er weer fris tegenaan.

Als coach bij Women-in-Control gebruikt Esther de Mind Machine al langere tijd als aanvulling op haar coachsessies. In tegenstelling tot ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga en Mindfulness vereist de Mind Machine geen enkele oefening. Het enige dat je hoeft te doen is de hoofdtelefoon en bril opzetten en gewoon te genieten! Sommige mensen ervaren na de eerste sessie al positieve effecten. Maar doorgaans na de vijfde tot de tiende sessie kun je vaststellen wat de veranderingen zijn.

Waarvoor kun je een mind machine gebruiken?

  • Bij mensen die last hebben van stress of zeer gespannen zijn, kan een brain machine diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning brengen
  • Voor wie moeite heeft om in te slapen. Er zijn programma’s waarbij je een middagdutje kunt doen tot sessies die helpen om je te laten inslapen voor een nachtrust
  • Verbeteren van concentratie en geheugen
  • Er zijn programma’s om het studeren te verbeteren: leren van talen, leren logisch denken, geheugentraining, concentratie,…
  • Het geeft energie en kan een inleiding zijn om daarna een uurtje te fitnessen
  • Voor het ontwikkelen van de creativiteit, muziekvaardigheden, vergroten van het visueel vermogen
  • Bij synchronisatie van de hersenhelften, ontwikkeling van de rechter hersenhelft, linker hersenhelft stimulering,…
  • Als voorbereiding op therapiesessies
  • Verhoging van het zelfbewustzijn, staten van meditatie bereiken,…
  • Voor fun, er zijn sessies met speciale effecten

Prijzen

Over het algemeen gebruiken wij de Mind machine als onderdeel van onze coach sessies. Wij stellen dan een op de persoon samengesteld traject samen. Prijzen zijn afhankelijk van het gekozen traject.

Het is uiteraard ook mogelijk om individuele sessies met de Mind Machine te boeken. Je betaald dan € 25,00 voor 30 minuten. Een strippenkaart voor 10 keer kost € 225,00