Life coaching

Mijn naam is Esther Limonard en ik ben life-coach. Mijn specialisme ligt bij het coachen van vrouwen in de overgang.

De overgang, wie had gedacht dat dit je leven zo sterk zou beïnvloeden. Je energieniveau is dusdanig laag dat je nergens meer zin in hebt, je slaapt slecht en je zou soms gewoon heel de dag in bed willen blijven liggen. Ineens zie je allemaal beren op de weg. Dit kan veel stress veroorzaken en bezorgt angst en paniek. Depressie of burn-out liggen op de loer. Je wilt nog maar één ding; je oude vertrouwde ik terugvinden en gewoon weer alles kunnen doen wat je voorheen ook kon.

Uiteraard is de overgang een proces waar je doorheen moet en er is helaas geen pilletje dat je van de één op de andere dag weer verandert in de vrouw die je was voordat je in de overgang kwam. Vaak helpt het om samen met een coach eens kritisch naar jezelf te kijken; wat vind je belangrijk, waar wordt je gelukkig van en hoe zie je de tweede helft van je leven?

Tijdens mijn opleiding “De nieuwe Coachopleiding” heb ik behalve de vaardigheden van coaching ook geleerd om gebruik te maken van mijn intuïtie en in te tunen op de ander. Daarnaast kwamen de 4 verschillende dimensies aan de orde die belangrijk zijn voor balans in je leven; Spirituele dimensie, emotionele dimensie, mentale dimensie en fysieke dimensie

Mentale dimensie In hoeverre ben je in staat je gedachten op een rij te krijgen, structuren te zien, te analyseren, maar ook rust te krijgen op mentaal vlak?

Fysieke dimensie In hoeverre heb je inzicht in je lichamelijke functioneren? Voel je je vitaal? Voel en luister je naar signalen die je lichaam je geeft? Ben je je bewust van je lichaam en fysieke sensaties? Welke voeding is goed voor je? Hoeveel slaap heb je nodig? Neem je rust als je lichaam daarom vraagt?

Emotionele dimensie In hoeverre kun jij bewust in contact zijn met je gevoelens (bijvoorbeeld boosheid, blijdschap, angst)? Kun je omgaan met negatief voelende emoties? Kun je emoties dragen en ze laten zijn, laten ontladen? Kun je je gevoelens uiten? Kun je je eigen emoties onderscheiden van die van een ander? Kun je jouw gevoelens dragen in contact met een ander met heftige emoties? Kun je in verbinding blijven met jezelf in contact met anderen?

Spirituele dimensie In hoeverre sta je in contact met jouw missie/doel/opdracht in dit leven? Ervaar je zingeving in je leven? Weet je waar je voor staat? Hoe wil je herinnerd worden? Doe je de dingen die belangrijk voor je zijn? Volg je je eigen richting in het leven?

De balans tussen deze vier dimensies is van essentieel belang. Bij een disbalans kan het maken van keuzes lastig zijn omdat je bijvoorbeeld teveel vanuit je hoofd handelt en niet vanuit je hart (wat vanbinnen goed voelt).

Tijdens mijn coachsessies gaan we samen op zoek naar antwoorden zodat je zelfbewust en zelfverzekerd je leven kunt inrichten met passie voor alles wat JIJ belangrijk vindt om zodoende je mooiste leven te kunnen leiden.

Wil je meer weten, boek dan een introductiesessie. Hierin gaan we kijken wat je wilt bereiken, hoe je dit kunt aanpakken en welke keuzes hiervoor nodig zijn. Aan de hand van een aantal vragen kunnen we dan een traject bepalen. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Bel 0624787543 om een afspraak in te plannen.