Even voorstellen: Esther Limonard

Hoi, mijn naam is Esther Limonard-Bresser ik ben 51 jaar, getrouwd, moeder van een dochter en 2 hondenkindjes en genietend van het oma-zijn van een kleindochter. Mijn specialiteit binnen het team van Ont-Moet jezelf is het coachen van vrouwen in de menopauze/overgang. Ik wil deze vrouwen graag helpen om in de tweede helft van hun leven dát te doen wat ze het liefst doen. 

In de overgang krijg je te maken met hormoonschommelingen (een tweede pubertijd noem ik het altijd). Je lichaam voelt anders, je denken en doen verandert en uiteraard reageert je omgeving daar ook op. Vaak helpt het om samen met een coach kritisch eens naar jezelf te kijken; wat vind je belangrijk, waar wordt je gelukkig van en hoe zie je de tweede helft van je leven? Wat wil je bereiken, hoe kun je dit aanpakken en welke keuzes zijn hiervoor nodig. Tijdens mijn coachsessies gaan we samen op zoek naar antwoorden zodat je zelfbewust en zelfverzekerd je leven kunt inrichten met passie voor alles wat JIJ belangrijk vindt en zodoende je mooiste leven te kunnen leiden.

Tijdens mijn opleiding “De nieuwe Coachopleiding” heb ik behalve de vaardigheden van coaching ook geleerd om gebruik te maken van mijn intuïtie en in te tunen op de ander. Daarnaast kwamen de 4 verschillende dimensies aan de orde die belangrijk zijn voor balans in je leven; Spirituele dimensie, emotionele dimensie, mentale dimensie en fysieke dimensie. In een latere blog zal ik deze dimensies één voor één behandelen.

De balans tussen deze vier dimensies is van essentieel belang. Bij een disbalans van deze dimensies kan het maken van keuzes lastig zijn omdat je bijvoorbeeld teveel vanuit je hoofd handelt en niet vanuit je hart (wat van binnen goed voelt). Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website http://www.women-in-control.nl (nog in ontwikkeling)

Verder ben ik de creatieveling van het stel en ben ik o.a. verantwoordelijk voor de workshops art-journaling. Deze workshop art journaling geeft je de mogelijkheid om je dagelijkse leven te documenteren met meer dan woorden en is een geweldige manier om je gedachten te ordenen en los te laten. Je moet bij een art journal denken aan een soort visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, verwerken etc. Bij art journaling kan alles, tekenen, schrijven, plakken, schilderen. Het mooie van een art journal is, dat je niks fout kan doen, alles kan en alles mag, en op je eigen manier. Een lekker creatief uitspattingsboek, en het helpt nog ook!

Tot zover. Mocht je nog meer van mij willen weten of je wilt een afspraak met mij maken dan hoor ik dat graag.