Zet jezelf een op het prioriteitenlijstje

We kennen het allemaal; verplichting hier, afspraak daar, rennen en vliegen voor je werk, je gezin, familie, nog meer sociale verplichtingen. Maar wanneer maak je dan even tijd voor jezelf?

In het dagelijkse leven is er vaak geen tijd om even stil te staan bij onszelf. We rennen van de ene afspraak naar de andere en wij vrouwen zijn ook nog eens uitblinkers in multitasking. En toch hebben we allemaal tijd voor onszelf nodig. Want als we alsmaar blijven doorrennen merk je dat in je hoofd. We worden prikkelbaar, onrustig, je kunt je minder goed concentreren. En als je niet oppast brandt er op een gegeven moment een draadje door. Dus neem tijd voor jezelf serieus want me-time is belangrijk en geen luxe.

Maar hoe zet je jezelf op je prioriteitenlijstje? Het antwoord hierop is heel eenvoudig; PLANNEN. Als je iets graag wilt moet je er tijd voor maken. Leer jezelf aan dingen los te laten en lucht in je agenda te creëren. Schrap bijvoorbeeld activiteiten die misschien toch minder belangrijk zijn of anders kunnen, zeg af en toe ook eens nee als er weer een beroep op je wordt gedaan. Het hoeft allemaal niet perfect.  Lukt dit in eerste instantie nog niet, begin dan met kleine momenten. Ga tijdens je lunchpauze even lekker alleen naar buiten, drink een kopje koffie in de stad, neem wat meer tijd om boodschappen te doen, maak je toiletbezoek langer, sta iets uitgebreider onder de douche. Zorg goed voor jezelf en maak bewuste keuzes.

Als je lang niets meer voor jezelf hebt gedaan, klinkt een avondje Netflix met een glas wijn en een zak chips op de bank heel aantrekkelijk. Maar je kunt deze momenten beter gebruiken om echt aan jezelf te werken. Bij Ont-moet Jezelf hebben we een ruim aanbod aan workshops  op het gebied van emotioneel evenwicht (EFT), voeding, energetische massage, creativiteit  en ontspanning. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en data.

Nog één ding; je doet dit niet alleen voor jezelf, dus schud die schuldgevoelens van je af (eventueel middels Emotional Freedom Technique – EFT). Ook je omgeving heeft hier namelijk baat bij. Want als jij tijd voor jezelf maakt, word je een leuker mens; vrolijker, rustiger, meer in balans met meer energie, waardoor je je naasten juist veel meer te bieden hebt.