Durven zijn wie je werkelijk bent

Durven zijn wie je bent klinkt heel eenvoudig maar soms komen we in situaties terecht waarbij we ons niet helemaal open durven stellen.. We doen ons dan anders voor dan we eigenlijk zijn omdat we bang zijn om niet geaccepteerd te worden.

Heel veel mensen leven hun leven zonder écht te beseffen wie ze zijn. Ze volgen de patronen die hen zijn aangeleerd, en doen wat van hen verwacht wordt. Ze willen gewaardeerd worden, bij een groep horen, leuk gevonden worden. Dat komt omdat veel van hen is geleerd dat ze niet goed genoeg zijn, zoals ze zijn. Vroeger als kind, en nu door de marketing van grote bedrijven.

Maar hoe doe je dat, jezelf zijn, in een maatschappij die ons voortdurend voorspiegelt dat je anders moet zijn dan wie je werkelijk bent of iets anders moet doen dan wat jij werkelijk wilt, omdat je alleen dan gezond, gelukkig, mooi of succesvol kan zijn? Kijk maar op Social Media. Hier laat iedereen zich van zijn beste kant zien. Want op Social Media is ons leven o zo perfect. Maar kijken we naar ons echte leven, dan ziet het er totaal anders uit.

Laat jezelf niet in de steek door de mening van anderen over jou zwaarder te laten wegen dan je eigen mening. Doe wat goed voelt en waar je blij van wordt. Doe dingen alleen omdat ze passen bij wie jij werkelijk bent. Door in alles jouw persoonlijke voorkeur te volgen blijf je trouw aan jezelf. Laat je hart spreken, niet je hoofd. Het zal je leren wie je bent. Het zal je vullen met zelfvertrouwen en liefde voor jezelf.

Jouw weg naar jezelf is de enige weg naar de vrijheid: jezelf kunnen en durven zijn. Als je jezelf bent, voel je dat. Je bent trots op wie je bent en durft jezelf ook te laten zien. En als je doet wat je het liefst doet, vergeet je alles om je heen. Alles valt op zijn plaats en je kunt je mooiste leven gaan leven.