De kracht in jezelf

Toen ik vanochtend heerlijk aan het genieten was van mijn eerste kopje koffie, zag ik vanuit mijn ooghoek op het raam ineens een hele mooie grote vlinder. Doodstil bleef ze daar zitten en dit gaf mij de gelegenheid om haar minutenlang te bewonderen. Plotseling drong het tot mij door waarom ze zo bewegingsloos was; haar vleugels zaten vast in een spinnenweb en ze kon geen kant op.

Direct gingen alle alarmbellen af. Wat moet ik doen; moet ik de natuur zijn gang laten gaan of moet ik haar redden? Plots werd ik uit mijn gedachten opgeschrikt door het rinkelen van de telefoon. Toen ik na een paar minuten ophing en mijn blik weer richtte op de vlinder was mijn verbazing groot. De vlinder had zichzelf op eigen kracht losgemaakt uit het spinnenweb. Ze zat inmiddels op een andere plek nog bij te komen van wat er net was gebeurd. Ik was uiteraard heel er opgelucht maar ook zwaar onder de indruk van de power en kracht die deze tere vlinder kennelijk in zich had.

Zo zie je maar hoe teer en kwetsbaar je ook denkt te zijn, diep van binnen zit er een kracht om uit elke niet gewenste situatie te stappen. Dit kun jij ook, dus kom uit je cocon.

Onzekerheid en twijfel wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde focus. Een focus op wat je niet kan en wat je niet goed doet. Maar wat als we deze focus gaan verleggen op dingen die je wel kunt en wat je wel goed doet. Op deze manier ga  je je dus richten op je sterke punten en je successen en sta je stil bij de kracht in jezelf. Kom in beweging, soms gewoon letterlijk naar buiten, wandelen, de natuur in en de frisse lucht inademen. Je zult zien dat je hierdoor veel meer zelfvertrouwen krijgt. Strek je vleugels en voel de kracht in jezelf.